Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annikas krämiga fisksoppa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Receptet är byggt på torsk, men man kan minska mängden torsk till förmån för någon annan vitfisk Jag brukar servera färska Smögenräkor på en separat tallrik/ kuvert. Räkor blir så lätt sega om de blir uppvärmda. Vill man lyxa till det kan man i stället servera havskräftor som tillbehör, eller lägga musslor i soppan vid sista uppkoket. Kontrollera i så fall att alla musslor har öppnat sig, kasta bort de som inte har gjort det. Soppan serveras med fördel tillsammans med rödvin !

Ingredienser

Instruktioner

Skär purjolök och rödlök ganska grovt. Stek några minuter, bara så att löken blir glansig. Häll över i en stor kastrull. Skär fänkål och morötter, glasera några minuter i stekjärn och häll över i kastrullen. Lägg i några kvistar timjan och dill, häll i vattnet och 4dl vin. Lägg i buljongtärningarna. Koka sakta under lock tills morötterna är nästan färdiga, ca 20 min. Tag kastrullen från plattan, häll i créme fraichen och rör ut den. Koka upp. Lägg i fisken, skuren i bitar och noggrant kontrollerad, så att inga ben finns kvar. Tillsätt sockerärterna, häll på 1 dl vin. Sjud under lock i 5-7 minuter, Sockerärterna ska vara al dente. Tag bort timjan- och dillkvistar. Smaka av med svartpeppar, tabasco och ev. mer salt. Servera med varmt brytbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.