Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annikas marsipankycklingar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett måste till Påsken. Dekorera dina påsktårtor och bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Väg upp fyra bitar, två ska väga 40 g/st och två 15 g/st. Forma till runda bollar genom att rulla dem mitt i handen med ett lätt tryck. Gör ett lätt tryck med tummen mitt uppe på den stora bollen. Sätt dit huvudet.
  2. Vingar: Rulla fyra kulor, ca 1 g st, forma kulorna till droppar genom att rulla kulan mot handloven med ett lätt tryck. Tryck till droppen med tummen till en platta. Fäst vingarna på var sida om fågelkropparna.
  3. Näbb: Rulla en liten bit orange marsipan till en kula och forma till två spetsar genom att rulla kulan mot handloven till en spets. Vänd och gör på samma sätt på andra sidan. Fäst näbben med hjälp av en penna eller grillpinne.
  4. Ögon: Klipp av ett sugrör på längden så att det ser ut som verktyget på bilden. Tryck sugröret nedåt och bakåt där du vill att ögonen ska sitta.
  5. Hatt: Forma två kulor. Platta en till en platta och den andra till en cylinder. Sätt ihop. Fäst på huvudet. Sjalett: Kavla en bit marsipan i en plastficka. Gör ev rutmönster i marsipanen med en pinne. Skär ut en trekant och fäst på kycklinghuvudet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 20 september 2008

    Gud vad fina! Jag ska försöka mig på dem till påsk. Jag sparde receptet redan nu då jag föll för det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.