Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annikas smakrika köttgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Allt i ett. Går att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna.Lägg över i en stor gryta.Tillsätt tomatpure,rödvin,buljong,lagerblad och timjankvistarna.Smaka av med salt och peppar.Koka på svag värme 1,5-2 tim eller tills köttet är mört. 2. Koka under tiden potatisen och låt den svalna.(Kall kokt potatis har lägre GI-värde).Fräs vitlöksklyftorna(delas om de är stora),schalottenlökarna skurna i fyra klyftor,nötter och mandel(skållad),aprikoser och russin i lite fett i stekpannan. 3. Häll över i grytan.Tillsätt även potatisen i grytan.Rör försiktigt om i grytan.Låt koka upp och bli genomvarmt.Rör ut maizena i vattnet och red av om man önskar en simmigare sås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingaek 23 april 2010

    jättegott och vad perfekt att man kan göra maten dagen innan.jag rekommenderar den verkligen! Tack för tipset.Kvinna 50år

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.