Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och lättlagad

Ingredienser

Instruktioner

Tina kycklingen. Skär kycklingfilen i ca 3 cm stora bilar, vänd bitarna i vetemjöl blandat med salt, peppar, chilipulver samt citronpeppar. Låt ligga och torka en stund. Stek löken och morötterna i lite smör, hyvla med fördel ner moroten direkt i pannan med en potatisskalare. Tag upp ur pannan och bryn kycklingen i smör tills den får fin färg. Lägg sedan tillbaka morötter och lök tillsammans med kycklingen, häll i krossade tomater samt 1/2 dl vatten, låt puttra ca 5 minuter. Häll på grädde och soja och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev. mer. Servera pasta, potatisgratäng eller ris till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Berntsdotter 26 november 2008

    Väldigt gott! Det kommer vi laga fler gånger. :-) Morrötterna får en bra konsistens om man skivar/hyvlar dem till skivor med potatisskalaren. Dock så tyckte jag att det var för lite chili- och citronpeppar. Jag tog minst 3 msk på dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.