Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda bullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Långpannebullar med en spännande fyllning som består av en maräng som blandats med kokos. Påminner lite om kokostopp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite mjölk över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, ägg, rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig, tillsätt eventuellt mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum till fyllningen. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Avsluta med att röra i kokosflingorna.
  3. Dela degen i två bitar. Den ena biten ska vara ⅓ av degen och den andra ⅔ av degen. Kavla ut den mindre degen till en platta som täcker en långpanna. Lägg degen i långpannan med bakplåtspapper i botten.
  4. Bred på hälften av fyllningen. Kavla ut den stora degbiten och bred på resten av fyllningen. Rulla ihop och skär rullen i 40 bitar. Lägg bitarna på degen i långpannan. Låt jäsa i 15-20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk. Servera som brytbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.