Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda fiskpinnar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa underbart knapriga och välkryddade fiskpinnar serveras med en pikant mangosalsa från det mexikanska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt fiskblocken halvtina. Skär varje block i fyra delar så att du får totalt åtta fiskpinnar. Riv 1 msk citronskal och pressa saften ur citronen. Droppa 2/3 av citronsaften över fisken och låt det dra ca 10 minuter.
  2. Blanda citronskal, paprikapulver, kajennpeppar, oregano och ströbröd i en djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna med resten av citronsaften i en annan tallrik.
  3. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Blanda majs, bönor och mango i en kastrull och värm upp. Låt sjuda på medelvärme i 5 minuter. Blanda ner tomaterna med sin saft och koka upp. Blanda ner 1 tsk olja och smaka av med salt. Täck över och håll det varmt.
  4. Hetta upp resten av oljan och salta fisken. Vänd fisken först i äggvitan och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i oljan ca 5 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Servera med salsan till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lill-lindqvist 27 oktober 2010

    Mycket godare än köpta ! Enligt våra barn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.