Dessa underbart knapriga och välkryddade fiskpinnar serveras med en pikant mangosalsa från det mexikanska köket.
Instruktioner
- Låt fiskblocken halvtina. Skär varje block i fyra delar så att du får totalt åtta fiskpinnar. Riv 1 msk citronskal och pressa saften ur citronen. Droppa 2/3 av citronsaften över fisken och låt det dra ca 10 minuter.
- Blanda citronskal, paprikapulver, kajennpeppar, oregano och ströbröd i en djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna med resten av citronsaften i en annan tallrik.
- Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Blanda majs, bönor och mango i en kastrull och värm upp. Låt sjuda på medelvärme i 5 minuter. Blanda ner tomaterna med sin saft och koka upp. Blanda ner 1 tsk olja och smaka av med salt. Täck över och håll det varmt.
- Hetta upp resten av oljan och salta fisken. Vänd fisken först i äggvitan och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i oljan ca 5 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Servera med salsan till.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket godare än köpta ! Enligt våra barn.