Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt det koka upp.
Häll mannagrynen i en degskål och tillsätt mjölk- och fettblandningen och låt svalna till 37°C.
Rör ut jästen i lite vatten.
Tillsätt jäst, socker, hjorthornssalt, salt, kardemumma. ägg och 5 1/2 dl vetemjöl.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i 20 delar och forma varje del till en rund bulle.
Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa 30 minuter.
Grädda i 25°C mitt i ugnen ca 10 minuter.
Pensla bullarna med smält fett och rulla dem därefter i socker.
Hej går dit recep i varmluftsugn
Ska man grädda dem i 25 grader? Är inte det lite väl låg värme, eller menar du 250 grader?