Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda kaffebullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En bulle som håller sej mjuk längre.

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det koka upp. Häll mannagrynen i en degskål och tillsätt mjölk- och fettblandningen och låt svalna till 37°C. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt jäst, socker, hjorthornssalt, salt, kardemumma. ägg och 5 1/2 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 20 delar och forma varje del till en rund bulle. Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa 30 minuter. Grädda i 25°C mitt i ugnen ca 10 minuter. Pensla bullarna med smält fett och rulla dem därefter i socker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • I-L 22 november 2008

    Hej går dit recep i varmluftsugn

  • Snarry89 13 september 2009

    Ska man grädda dem i 25 grader? Är inte det lite väl låg värme, eller menar du 250 grader?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.