- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Nyttig lasagne! Bra för barn då den innehaller mycket grönsaker. Inte sa krämig kanske eftersom den inte innehåller bechamel sås men ändå jättegod.
Instruktioner
- Sätt ugnen pa 180 º.
- Värm oljan in en stor stekpanna. Bryn köttfärsen. Ta bort den brynta köttfärsen från stekpannan och sätt åt sidan.
- Lägg i lök, paprika och svamp och stek över medelvärme tills mjuka.
- Lägg tillbaka köttfärsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och lagerblad och koka i 5 minuter.
- Blanda i de krossade tomaterna och torkade kryddorna och koka upp. Sänk varmen och låt sjuda i minst 30 minuter. Salta och peppra efter smak.
- Smöra en form pa 25 x 20cm och lägg pastaplattor i botten.
- Ta bort lagerbladen fran köttfärsröran och lägg ca en tredjedel av röran över pastan.
- Lägg på klumpar av keso (totalt ca en tredjedel av keson) ovanpå köttfärsröran.
- Varva lasagneplattor, köttfärsröra och keso i flera lager. Avsluta med mycket ost ovanpå.
- Sätt in i ugnen och grädda i ca 45 minuter till 1 timme, tills osten ar gyllenbrun och bubblande och pastan genomkokt.
- Servera med grönsallad och vitlöksbröd.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar