Denna pastarätt härstammar från Österrike och den har en underbar smak av paprika, salvia och lagrad ost.
Instruktioner
- Strimla baconet fint. Skala och skiva löken i tunna ringar. Skölj salvian, skaka den torr och strimla den. Ansa paprikorna, skölj dem noga i ljummet vatten och skär dem i stora tärningar.
- Låt lasagneplattorna koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten (1 tsk salt per liter vatten). Ta upp dem och ringla över 2 msk olja. Dela varje platta i 4 lika stora bitar.
- Knaperstek baconet - lägg det i kall fettsnål stekpanna och stek det långsamt. Låt rinna av på hushållspapper. Häll ut fettet från stekpannan. Tillsätt resten av oljan och fräs lök, paprika och salvia på medelvärme tills löken är genomskinlig, ca 3 minuter.
- Vänd ner baconet och pastan, strö över peppar och paprikapulver och låt alltsammans steka på medelvärme tills pastan är genomvarm, ca 3 minuter. Lägg upp paprikapastan på tallrikar, strö över osten.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev populärt på Förskolan där jag jobbar när jag serverade denna rätt till lunch. /Annelie
Tidigare kommentar borde ha fått mig att ana misstankar. Inte äcklig, men lite för intetsägande för min smak. Det blir ingen repris på den här rätten.