Lök- och apelsinklyftor förhöjer smaken på denna krispiga sallad som du svänger ihop på ett kick!
Instruktioner
- Koka potatisen precis mjuka och dela varje potatis i fjärdedelar. Skala apelsinen, ta bort hinnorna och dela den i klyftor. Skiva rödlöken. Skölj spenaten.
- Blanda pressad vitlök, citronsaft, olja, sojasås, senap, persilja och svartpeppar i en stor skål.
- Vänd ner potatis, apelsinbitar och lök i dressingen så att de blir genomfuktade.
- Skär bort stjälken och ev bladnerven på spenaten. Riv den i bitar och vänd ner den försiktigt. Portionera upp salladen på tallrikar och servera omedelbat.
- Du kan byta ut spenaten mot olika sorters sallad, t.ex. ekbladssallad, ruccolasallad eller vanlig bladsallad. Prova en krämig parmesandressing som omväxling. Blanda ½ dl fettfri majonnäs med 3 msk färskpressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 msk riven parmesan. Blanda väl och följ receptet i övrigt.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar