Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda skagen korg a´la Ankar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gjorde denna förätt igår och blev jätte nöjd. Denna saliga blandning av smaker blir super!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min. Lägg varje skiva över ett upp och nervänt glas klätt med bakplåtspapper och forma det varma brödet efter glaset. Sätt ett större glas över brödet för att på så sätt behålla formen på brödet. Låt torka. Fyll inte korgen förrens det är dax att äta.
  2. Skala räkorna och hacka dom grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäs, stenbitsrom, pepparrot, Créme fraiche, hackade ägg, hackad rödlök och dill. Smaksätt med salt ,peppar, cajen och pressad citron.
  3. Lägg i salladsbladen gärna så att det sticker upp lite. Fördela fyllningen och toppa med räkor, stenbitsrom och rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.