En tigerkaka brukar falla de flesta i smaken. Till jul bakar jag min med saffran, apelsin och mörk choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter.
- Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.
- Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med saffran och apelsinskal. Blanda i kakao, hackad choklad och vatten i resten av smeten. Bred ut den ljusa smeten i formen. Klicka ner den mörka smeten i den ljusa.
- Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt svalna något innan den stjälps upp.
Publicerat den
26 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar