Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda tigerkaka

 
Skriv ut

En tigerkaka brukar falla de flesta i smaken. Till jul bakar jag min med saffran, apelsin och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter.
  2. Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.
  3. Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med saffran och apelsinskal. Blanda i kakao, hackad choklad och vatten i resten av smeten. Bred ut den ljusa smeten i formen. Klicka ner den mörka smeten i den ljusa.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt svalna något innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.