Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda tjälknöl

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 17 timmar
Skriv ut

Perfekt när man får många gäster. Gjorde detta till 22 personer och med potatisgratäng, grönsallad och hembakat bondbröd blev det en succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på galler och stek i 75 grader i ugnen 10-12 tim.
  2. Koka ihop vatten, salt, socker och krossad svartpeppar. Låt svalna. Lägg i köttet i minst 5 tim. Ta upp köttet och skär i tunna skivor och lägg på ett fat. Blanda rapsolja, soyan, vitlöken och fördela marinaden över köttskivorna. Strö över den klippta gräslöken. Låt stå och dra i minst 3 tim före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mat-ilda 6 april 2010

    Den godaste tjälknöl man kan äta .Längtar redan till nästa gång jag får äta den.Tack för det goda receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.