Detta recept har jag vunnit en fin kaffeservis på! Kakan är lika god till kaffet som till dessert.
Instruktioner
- Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen en halvtimme. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). Tryck fast remsor av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ner. Förgrädda pajskalet i 175º i 10 minuter.
- Vispa ägget, blanda i grädde och bittermandelolja. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och smält margarin. Blanda mald mandel, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen.
- Skala och klyfta äpplena och lägg i pajskalet. Häll över fyllningen. Grädda kakan i ytterligare ca 45 minuter.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade denna igår, fick gömma en bit så den inte skulle ta slut direkt.