Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anns äppelmazarin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta recept har jag vunnit en fin kaffeservis på! Kakan är lika god till kaffet som till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen en halvtimme. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). Tryck fast remsor av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ner. Förgrädda pajskalet i 175º i 10 minuter.
  2. Vispa ägget, blanda i grädde och bittermandelolja. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och smält margarin. Blanda mald mandel, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen.
  3. Skala och klyfta äpplena och lägg i pajskalet. Häll över fyllningen. Grädda kakan i ytterligare ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mojans 5 november 2008

    Bakade denna igår, fick gömma en bit så den inte skulle ta slut direkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.