Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anns klenor

 
Skriv ut

Ett gammalt recept, ärvt från början av min första svärmor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor och socker. Tillsätt smält smör och grädd, konjak/whisky och vetemjöl blandat med bakpulver och kardemumma.
  2. Låt degen vila i kylskåp över natten.
  3. Kavla ut degen och sporra ut längder ett par cm breda, och sporra sedan längderna i sneda bitar, 8-10 cm långa. Sporra en springa längs mitten, ett par cm.
  4. Dra ena änden genom det sporrade hålet, lägg på smörgåspapper och låt dem torka en stund.
  5. Fritera klenorna gyllene i det smälta kokosfettet. Rulla klenorna i strösocker medan de ännu är varma.
  6. Om de ska sparas till senare tillfälle, värm upp klenorna lite och rulla dem sedan i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.