Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anns problemkaka (Apelsin och chokladkaka)

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lycka till med denna kaka! Ingen annan än Anns mamma har tidigare klarat att baka denna kaka men matklubbens medlemmar har tydligen inga problem med att baka den! Får nog döpa om kakan snart... Själv har jag trott mig lyckas men när jag satt kniven i kakan har den runnit. Skall snart prova igen. Smaken är supergod och smeten kan man äta som godis. Men enligt Ann skall detta bli en fast, saftig kaka nästan som mazarin är innuti. Har tyvärr inte fått smaka kakan som den ska vara.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägg ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjöl och bakpulver växelvis med juicen i smeten. Hacka blockchokladen grovt och rör ner i smeten. Grädda i en smord bröad form i 40-45 minuter. Låt svalna lite innan den tas ur formen.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Kicki8 13 mars 2008

    Mycket god kaka.Kunde inte motstå choklad och apelsinsmak.gick bra att baka.

  • Okänd 23 mars 2008

    Härlig kaka med god smak. Gick hur bra som helst att baka.Tack för receptet.

  • SEAbjrpn 2 maj 2008

    Ska prova om jag klarar att baka den. Kram/SEA

  • Annras 5 november 2008

    Jag tyckte det lät så gott med apelsin och choklad, så jag bakade kakan i eftermiddags. Precis som du skriver blev den, om inte rinnande, så kladdig mitt i. Jag lät kakan stå i ugnen i 45 min. Men, men, kladdet var jättegott! Jag bjöd t o m våra två fastighetsskötare här i fastigheten på var sin bit (med sked) och de blev överförtjusta! Kommer definitivt att baka denna kaka fler gånger!!

  • Annras 16 november 2008

    Hej igen Kaneta! Jag bakade din kaka idag igen, men denna gången hade jag ingen koncentrerad apelsinjuice hemma, så jag tog helt enkelt 1 dl pressad citron. Och si, kakan blev inte kladdig alls, utan precis som den antagligen ska vara!!! Men den är som sagt lika god i båda skicken!!!

  • Portia 6 juni 2009

    Jag tror att detta är mitt gamla favvorecept (7 sorters kakor) som tyvärr innebar 1 dl FRYST konc apelsinjuice som inte finns längre. Konc juice på tetra blir förstås rinnigare. Ingen som kan räkna om det? Kakan är supersupergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.