Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anonyma citruskakan

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Receptet är hämtat ur boken "Påtår - fika som räcker till många" som jag inhandlade på bokrean i februari (hurra, nu är det bara åtta månader kvar till nästa bokrea!). Det låter gott, trots att jag inte är överförtjust i russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Hacka russinen och blanda dem med vetemjölet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smöret.
  2. Rör ned apelsinmarmelad och citronskal och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i smord och bröad kakform, 1½ liter, och grädda kakan i 150-175° ca 40-50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.