Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anoullas grekiska pumpabiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod grekisk meze (tilltugg).

Ingredienser

Instruktioner

Riv pumpan på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och fräs den i olivolja tills den blir gyllenbrun. Finhacka persilja och dill och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Finhacka och gnid till sist myntan mellan händerna för att frigöra aromen. Häll olivolja (ca 1 cm) i en non-stick stekpanna. När oljan blivit riktigt varm, tag grönsakssmet med en sked och lägg med hjälp av en spatel grönsaksbiffen i stekpannan. Doppa skeden mellan varje grönsaksbiff så att smeten inte fastnar. När grönsaksbiffen stekts, tag upp grönsaksbiffen och lägg den på högkant på papper som suger upp oljan. Serveras varma som förrätt eller meze (tilltugg). Tips: En liten hemlighet för detta recept är att när man river pumpan så skall den saltas och lämnas en dag i ett durkslag (sil) för att rinna av. Då avger inte pumpan så mycket vätska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.