Instruktioner
Riv pumpan på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och fräs den i olivolja tills den blir gyllenbrun. Finhacka persilja och dill och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Finhacka och gnid till sist myntan mellan händerna för att frigöra aromen. Häll olivolja (ca 1 cm) i en non-stick stekpanna. När oljan blivit riktigt varm, tag grönsakssmet med en sked och lägg med hjälp av en spatel grönsaksbiffen i stekpannan. Doppa skeden mellan varje grönsaksbiff så att smeten inte fastnar. När grönsaksbiffen stekts, tag upp grönsaksbiffen och lägg den på högkant på papper som suger upp oljan. Serveras varma som förrätt eller meze (tilltugg). Tips: En liten hemlighet för detta recept är att när man river pumpan så skall den saltas och lämnas en dag i ett durkslag (sil) för att rinna av. Då avger inte pumpan så mycket vätska.