Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansa's äppelpajkaka

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Supergod kaka, ett mellanting mellan kaka och paj, jättegod ljummen eller kall med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver och mjöl.
  3. Smörj en pajform 25 cm i diameter med enbart smör. Skala och kärna ur äpplena och skiva ganska tunt och lägg i botten på formen. Strö på sockret och kanelen,
  4. Blanda äggsmeten, mjölet, och sist smöret, rör om.
  5. Häll smeten fördelad över äppelklyftorna.
  6. Grädda i 18-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.