- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Servera som tårta eller i små smakbitar
Instruktioner
- 1. Kantskär kavringen och mixa i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det till kavringen. Täck botten på en springform med plast och tryck ut ett jämnt lager av kavringen. Ställ kallt.
2. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka ansjovisen och skiva den kalla potatisen.
4.Blanda rödlök,ansjovis, skivad potatis,dill och gräslöken tillsammans med kesella och creme fraiche.
5. Lägg det uppblötta gelatinbladet i en kastrull och värm med 4 msk creme fraiche till det smälter. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet med resten i bunken. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kavringsbottnen. Kyl i minst 6 timmar.
6. Lossa tårtan försiktigt ur formen och garnera med rom och dill.
- Serverera som tårta på buffe eller små smakbitar.
Publicerat den
3 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Stort tack för receptet på ansjovis och potatistårta! Jag har gjort den flera gånger, men vill upplysa om att det är enklare att använda gelantinpulver, som finns att köpa i "vanliga" affärer, Ica, Willys m.m. Använder aldrig numera gelantinblad, endast pulver som är enklare att hantera tycker glad matpensionär i Uppsala
Oj vilken god tårta, den gjorde succé som vickningsrätt! Tack för ett härligt recept