Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovis-&potatistårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Servera som tårta eller i små smakbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Kantskär kavringen och mixa i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det till kavringen. Täck botten på en springform med plast och tryck ut ett jämnt lager av kavringen. Ställ kallt. 2. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten. 3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka ansjovisen och skiva den kalla potatisen. 4.Blanda rödlök,ansjovis, skivad potatis,dill och gräslöken tillsammans med kesella och creme fraiche. 5. Lägg det uppblötta gelatinbladet i en kastrull och värm med 4 msk creme fraiche till det smälter. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet med resten i bunken. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kavringsbottnen. Kyl i minst 6 timmar. 6. Lossa tårtan försiktigt ur formen och garnera med rom och dill.
  2. Serverera som tårta på buffe eller små smakbitar.

Kommentarer (2)

  • Mariaisabella 8 mars 2009

    Stort tack för receptet på ansjovis och potatistårta! Jag har gjort den flera gånger, men vill upplysa om att det är enklare att använda gelantinpulver, som finns att köpa i "vanliga" affärer, Ica, Willys m.m. Använder aldrig numera gelantinblad, endast pulver som är enklare att hantera tycker glad matpensionär i Uppsala

  • Sork 23 augusti 2010

    Oj vilken god tårta, den gjorde succé som vickningsrätt! Tack för ett härligt recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.