Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovischeesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett recept från Ikeas julkock Tareq Taylor. Cheesecaken blev det nya på vårat julbord i år. Får fem stjärnor av mig och övriga som testade den på julafton. På bilden är cheesecaken bredvid de vita sillburkarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Lägg brödmixen i en springform och platta ut.
  2. Blötlägg gelatinbladen.
  3. Blanda samman övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
  4. Smält gelatinet och häll i gelatinet i smeten och blanda noggrant. Häll smeten i formen med kavring.
  5. Låt stå i kylen ca 3-4 timmar, eller tills cheesecaken har stelnat. Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.