Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisfylld strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Strömming är en svensk delikatess, här med en spännande ansjovisfyllning. Servera med potatispuré, gurksallad och ett glas öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Skär löken i bitar och skär bort kanterna på brödet. Blanda ansjovis, dill, bröd och lök i en mixer. Tillsätt 1-2 msk ansjovisspad och olja. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna. Bred fyllningen på 8 av filéerna och lägg de andra 8 filéerna ovanpå.
  2. Blanda rågsikt och salt i en djup tallrik. Panera strömmingsfiléerna på båda sidor. Hetta upp 1 msk matfett i en stekpanna och stek 4 dubbla filéer ca 3-4 minuter på varje sida. Hetta upp ytterligare 1 msk matfett och stek resten av strömmingen på samma sätt.
  3. Gurksallad: Kärna ur gurkan så att all vätska försvinner. Dela gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skiva gurkan i lite grövre skivor. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet och fräs gurka, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt kaprisspadet och fräs ytterligare cirka 30 sekunder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.