Strömming är en svensk delikatess, här med en spännande ansjovisfyllning. Servera med potatispuré, gurksallad och ett glas öl.
Instruktioner
- Fyllning: Skär löken i bitar och skär bort kanterna på brödet. Blanda ansjovis, dill, bröd och lök i en mixer. Tillsätt 1-2 msk ansjovisspad och olja. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna. Bred fyllningen på 8 av filéerna och lägg de andra 8 filéerna ovanpå.
- Blanda rågsikt och salt i en djup tallrik. Panera strömmingsfiléerna på båda sidor. Hetta upp 1 msk matfett i en stekpanna och stek 4 dubbla filéer ca 3-4 minuter på varje sida. Hetta upp ytterligare 1 msk matfett och stek resten av strömmingen på samma sätt.
- Gurksallad: Kärna ur gurkan så att all vätska försvinner. Dela gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skiva gurkan i lite grövre skivor. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet och fräs gurka, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt kaprisspadet och fräs ytterligare cirka 30 sekunder.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar