Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovispaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Strimla purjolöken. Fräs den i smör i en stekpanna.
  4. Ta vara på ansjovisspadet. Skär ansjovisfiléerna i bitar. Vispa ihop ägg, grädde och ansjovisspad.
  5. Tryck ut degen i en pajform som rymmer ca 1 1/2 liter, helst med löstagbar kant. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 15 minuter.
  6. Lägg purjo och ansjovis i pajskalet. Häll äggstanningen över. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  7. Servera med sallad.
  8. Går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Xsisser 22 augusti 2012

    Såg väldigt gott ut! Jag ska testa göra denna på fredag så jag kan bjuda bekanta på lite tilltugg vid kräftkalaset. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.