Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovispaj med sting

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En dryg och frestande god rätt som platsar vid de flesta tillfällen. Ska du laga till många, gör en större sats i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt vila svalt ca 1 timme. Kavla ut degen på mjölat underlag och tryck ut degen i en osmord pajform eller annan ungsfast form. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 minuter.
  2. Blanda i en skål de lätt uppvispade äggen, keso, gräddfil, avrunnen ansjovis skurna i bitar, ansjovisspad, lök, salladskrydda, ca 2-2½ dl ost och mjölet. Rör om väl.
  3. Spara några ansjovisfilèer till garnering.
  4. Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över den resterande osten. Grädda i ugn 200 grader ca 35 minuter. Ta pajen ur ugnen och garnera med paprikaringar och ansjovis. Servera pajen varm med en sallad till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.