Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisrullar

 
Skriv ut

Ett snabblagat tilltugg som passar till både mousserande vin och glögg. Fyllningen kan varieras med till exempel riven ost, leverpastej eller kaviar. Snabblagat tack vare den färdigköpta smördegen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint.
  2. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
  3. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen.
  4. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
  5. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt.
  6. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.