Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisrulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna pannkaksrulle går att fylla med olika röror eller stuvningar. Godast är att servera den lite ljummen, det går bra att värma den i mikron. Det går också bra att gratinera den i ugnen med lite ost på varje skiva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  3. Vispa ner resten av mjölet och äggen.
  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd mindre (cirka 35 x 28 cm) långpanna. Grädda i cirka 20 minuter, tills pannkakan fått gyllenbrun färg.
  5. Lyft av pannkakan på ett galler och låt den svalna.
  6. Gör fyllningen: Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den mjuknar och blivit gyllengul. Låt svalna.
  7. Skär ansjovisen i små bitar och blanda ner den i löken. Rör ner persiljan och gräslöken. Peppra och salta en aning.
  8. Bred blandningen över pannkakan och rulla ihop. Skär i skivor. Servera kall eller ljummen med en sallad.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • samoni 23 augusti 2010

    Mycket god hade den skall jag göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.