Denna pannkaksrulle går att fylla med olika röror eller stuvningar. Godast är att servera den lite ljummen, det går bra att värma den i mikron. Det går också bra att gratinera den i ugnen med lite ost på varje skiva.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
- Vispa ner resten av mjölet och äggen.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd mindre (cirka 35 x 28 cm) långpanna. Grädda i cirka 20 minuter, tills pannkakan fått gyllenbrun färg.
- Lyft av pannkakan på ett galler och låt den svalna.
- Gör fyllningen: Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den mjuknar och blivit gyllengul. Låt svalna.
- Skär ansjovisen i små bitar och blanda ner den i löken. Rör ner persiljan och gräslöken. Peppra och salta en aning.
- Bred blandningen över pannkakan och rulla ihop. Skär i skivor. Servera kall eller ljummen med en sallad.
- Lycka till!
Publicerat den
24 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god hade den skall jag göra fler gånger.