Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisrulle - lätt

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Gör smeten. Fräs smör och mjöl, späd med mjölk och grädde och låt smeten koka några minuter under omrörning. Tillsätt 2 tsk ansjovisspad. Lyft kastrullen från värmen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna och bakpulvret i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Lägg ett smort bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm, och bred ut smeten. Grädda i 250 grader ca 20 minuter. Låt svalna något och stjälp upp på bakplåts-eller smörgåspapper. Gör fyllningen. Fräs den hackade löken i lite smör. Hacka ansjovisen. Strö lök, ansjovis, persilja och 2 dl av den rivna osten över den gräddade botten. Rulla ihop som en rulltårta och lägg rullen med skarven nedåt på smord plåt eller på plåt täckt med bakplåtspapper. Strö över resten av den rivna osten strax före serveringen och gratinera rullen i 250 grader i ugnen 8-10 minuter eller tills osten smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.