Goda skorpor till jul med Dansukker ljust muscovadoråsocker, apelsin och Cointreau!
Instruktioner
- Lägg de torra ingredienserna i en skål.
Blanda i likör, apelsinskal, matfett och ägg och rör samman till en deg. Arbeta in mandeln. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Dela degen i två delar som formas till rullar, cirka 3 centimeter i diameter, på mjölat bakbord.
Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter.
Skär i 1 ½ centimeter breda bitar.
Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper. Grädda i ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda skorpor och lättgjorda. Jag gjorde en ändring i receptet, hade ingen cointreau, så jag tog galliano istället som är en vaniljlikör. Det blev bra det med. 4 stjärnor från mig och min familj.