Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin-Cantuccini (Italienska skorpor)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Goda skorpor till jul med Dansukker ljust muscovadoråsocker, apelsin och Cointreau!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de torra ingredienserna i en skål. Blanda i likör, apelsinskal, matfett och ägg och rör samman till en deg. Arbeta in mandeln. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar som formas till rullar, cirka 3 centimeter i diameter, på mjölat bakbord. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Skär i 1 ½ centimeter breda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper. Grädda i ytterligare 10 minuter.
  3. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 28 augusti 2011

    Jättegoda skorpor och lättgjorda. Jag gjorde en ändring i receptet, hade ingen cointreau, så jag tog galliano istället som är en vaniljlikör. Det blev bra det med. 4 stjärnor från mig och min familj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.