Italienska skorpor - gott till te eller kaffe
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
- Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. En lösare deg gör att skorporna flyter ut och blir spröda.
- Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 4 delar och rulla dem i 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Sänk temperaturen till 80-100 grader.
- Ta ut och skär dem i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen 45-60 minuter tills de känns torra.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar