Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladbiscotti

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Italienska skorpor - gott till te eller kaffe

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
  2. Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. En lösare deg gör att skorporna flyter ut och blir spröda.
  3. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 4 delar och rulla dem i 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Sänk temperaturen till 80-100 grader.
  4. Ta ut och skär dem i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen 45-60 minuter tills de känns torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.