Ska du bjuda många på något gott så kan räddningen vara en långpannekaka. Mycket gott för en liten insats! Den här med apelsinsmak är en riktig höjdare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och strö ut mandelspån i en ugnsfast form, ca 20x30 cm.
- Smält smöret och låt det svalna. Häll ner det smälta smöret och skal och saft från apelsinerna.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Smält smöret till frostingen och rör sedan ner florsocker och kakao. Tillsätt vattnet.
- Vispa äggvitan till ett fast skum och blanda ner i chokladsmeten. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och strö över mandelspån. Låt frostingen stelna ca 10 minuter. Skär kakan i bitar och servera.
- Alternativ topping: Om du råkar ha nougat eller choklad, t.ex. Noblesse, hemma så går det bra att lätta ut 200 g i bitar jämnt över den varma kakan. Smeta ut chokladen när den smält och låt stelna medan kakan svalnar.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det måste vara för mycket vetemjöl i receptet, den var oerhört torr. Bakade kakan igår kväll och hade med den till jobbet idag. Alla sa likadant.
Det ska faktiskt vara 5 dl vetemjöl i. Kollade receptet. Jag har gjort den en gång och tyckte inte den blev torr direkt.