Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladskorpor

 
Skriv ut

Satsen ger ca 60 st. Skorporna är lika goda till kaffe som till te!

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt apelsinskal och saft. Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Ta upp degen, dela den i 3 delar och rulla ut bitarna i 1 ½ cm tjocka längder. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader - 20 minuter. Sänk värmen till 100 grader (80 grader i varmluftsugn). Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Torka dem mitt i ugnen 45-60 min tills de känns torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.