Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och granatäppelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här har jag serverat på julfrukosten, som efterrätt och som tillbehör till ostbrickan...kan varieras i oändlighet. Det viktiga är att apelsinerna är riktigt saftiga och söta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort allt skal och skinn på apelsinerna och klyfta ur eller skiva dem med vass kniv. Lägg på ett vackert stort fat eller i skål. Dela granatäpplena på hälften och "banka" ur kärnorna med hjälp av en träslev, direkt över apelsinerna. Granatäpplets kärnor är vackert röda och blir ett krispigt inslag i salladen. Släng bort hylsorna på physalisen och dela dem på hälften, tillsätt i salladen. Klart!
  2. Variation: Om man vill kan man hyvla över remsor av kall nougat med hjälp av potatisskalaren, strö över lite grovhackade nötter och eventuellt ringla lite honung över som avslutning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.