Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och kardemummakakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Små platta kakor med underbar smakkombination. Degen bör ligga kallt några timmar innan den skärs upp och gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och socker i en skål och rör eller vispa det mjukt och pösigt. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner dem, rivet apelsinskal och vetemjöl. Forma till en rulla, ca 15 cm lång.
  2. Blanda rivet apelsinskal och socker på ett smörpapper. Sprid ut det och rulla degrullen i det så att det fastnar runt om. Rulla in hela rullen i smörpapper eller plast och låt ligga kallt några timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Skär ca ½ cm tunna kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • robbz 6 maj 2010

    Det där låter sååå mumsigt! Dom ska vi baka idag... :) Tackar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.