Små platta kakor med underbar smakkombination.
Degen bör ligga kallt några timmar innan den skärs upp och gräddas.
Instruktioner
- Blanda smör och socker i en skål och rör eller vispa det mjukt och pösigt. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner dem, rivet apelsinskal och vetemjöl.
Forma till en rulla, ca 15 cm lång.
- Blanda rivet apelsinskal och socker på ett smörpapper. Sprid ut det och rulla degrullen i det så att det fastnar runt om.
Rulla in hela rullen i smörpapper eller plast och låt ligga kallt några timmar.
- Sätt ugnen på 175°. Skär ca ½ cm tunna kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
12 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det där låter sååå mumsigt! Dom ska vi baka idag... :) Tackar!