Ett litet stadigt mörkt sött bröd med smak av apelsin.
Gott att rosta. Gott till julskinkan eller med ost.
Instruktioner
- Ta ur brödformen ur maskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
- Mät upp ingredienserna i ovannämnda ordningsföljd, dvs juicen först och jästen sist. Speciellt viktigt om du lägger brödet på timer att jästen ligger ovanpå mjölet. Använd gärna köksvågen eftersom små degar kräver exakta mått.
- Med Tefal home bread - rostfri brödmaskin passar program 2 d v s normalprogrammet bäst (3 h, 30 min), även program 3 (med förvärmning) passar (3 h, 45 min). Vikt på brödet är ca 750 g.
- Då brödet är färdigt, stjälp upp brödet, ifall det inte lossnar direkt låt det stå upp och ner en stund. Ifall inte knådningsbladet lossnar ta ändan av en tesked till hjälp.
- Du kan gärna byta ut grahamsmjölet mot andra vetemjölsorter.
Publicerat den
24 november 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott bröd, har gjort det många gånger!