Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och maltbröd (brödmaskin)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett litet stadigt mörkt sött bröd med smak av apelsin. Gott att rosta. Gott till julskinkan eller med ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur brödformen ur maskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
  2. Mät upp ingredienserna i ovannämnda ordningsföljd, dvs juicen först och jästen sist. Speciellt viktigt om du lägger brödet på timer att jästen ligger ovanpå mjölet. Använd gärna köksvågen eftersom små degar kräver exakta mått.
  3. Med Tefal home bread - rostfri brödmaskin passar program 2 d v s normalprogrammet bäst (3 h, 30 min), även program 3 (med förvärmning) passar (3 h, 45 min). Vikt på brödet är ca 750 g.
  4. Då brödet är färdigt, stjälp upp brödet, ifall det inte lossnar direkt låt det stå upp och ner en stund. Ifall inte knådningsbladet lossnar ta ändan av en tesked till hjälp.
  5. Du kan gärna byta ut grahamsmjölet mot andra vetemjölsorter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • neppepettersson 9 augusti 2015

    Jättegott bröd, har gjort det många gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.