¡Hola! Idag tar jag till dig mandel- apelsin kaka från Nerja Andalucía, en speciell och enkel kaka som har lukt och smak med två representativa ingredienser från denna region i södra Spanien. För en vecka sedan, min fru sa till mig att hon hade läst en artikel i tidskrift ”Leva & bo på Landet” där ett äkta svenska par hade en restaurang i Nerja Málaga som heter La Capilla del mar. De bakar en mandel- apelsinkaka till deras kunder som heter ”Andalusisk mandel- & apelsinkaka”; så jag kunde inte sluta se ett spanskt recept eller det med spansk inspiration. Den var märkvärdigt eftersom detta recept hade två karakteristiska ingredienser från Andalusien (Andalucía): apelsiner och mandlar. Du kan läsa mer i soleado.se
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.