Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och mandelkaka en andalusisk kaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

¡Hola! Idag tar jag till dig mandel- apelsin kaka från Nerja Andalucía, en speciell och enkel kaka som har lukt och smak med två representativa ingredienser från denna region i södra Spanien. För en vecka sedan, min fru sa till mig att hon hade läst en artikel i tidskrift ”Leva & bo på Landet” där ett äkta svenska par hade en restaurang i Nerja Málaga som heter La Capilla del mar. De bakar en mandel- apelsinkaka till deras kunder som heter ”Andalusisk mandel- & apelsinkaka”; så jag kunde inte sluta se ett spanskt recept eller det med spansk inspiration. Den var märkvärdigt eftersom detta recept hade två karakteristiska ingredienser från Andalusien (Andalucía): apelsiner och mandlar. Du kan läsa mer i soleado.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.- Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 3.- Tvätta apelsinen noga och riv skalet.
  3. 4.- Skala bort allt vitt från apelsinen och filéa den.
  4. 5.- Vispa ägg och socker pösigt.
  5. 6.- Blanda ner olja, mandel, apelsinskal och apelsinbitarna.
  6. 7.- Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret.
  7. 5.- Smörj och bröa en rund form.
  8. 6.- Häll smeten i formen.
  9. 6.- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  10. 7.- Ta ut och låt svalna lite.
  11. Apelsinglasyr
  12. 1.- Rör ihop florsocker med apelsinsaft.
  13. 2.- Ringla glasyren över kakan och dekorera med apelsinskivor.
  14. 3.- ¡Que aproveche!
  15. Obs: – Om du vill njuta av smaken av kakan måste du vänta en dag. – Detta recept är vegetariskt, veganskt och skulle vara glutenfritt med glutenfritt mjöl, mix, gryn, fiber eller frön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.