Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och marängpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

Detta är en len och ljuvlig paj. Den goda och milda apelsinkrämen döljs under den härligt lättgräddade marängen.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg mjöl, salt, bakpulver, socker och smör i en bunke eller matberedare med kniven satt. Hacka ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en smord springform, 22–24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 150°C. Gör fyllningen: Blanda vatten, apelsinsaft, apelsin-skal, socker och maizena i en rostfri kastrull. Koka upp ingredienserna under kraftig omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna, en i taget. Ställ kastrullen över vattenbad och låt krämen sjuda tills den tjocknar. Vispa ner smöret. Låt sedan krämen svalna i kylen ca 30 min. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget mot slutet av vispningen. Vispa tills smeten är glansig. Fyll pajskalet med apelsinkrämen. Bred marängen över apelsin-krämen och grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills marängen fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.