Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och morotsmarmelad med pistagenötter

(3 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna ljuvliga marmelad brukade min kusin Tilly göra. Äntligen har jag receptet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna, ej för fint. Koka morötterna med vattnet tills morötterna mjuknar. Ca 3 minuter.
  2. Blanda under tiden sockret med äggvitan så gott det går och tillsätt det till morötterna. Häll i kardemeumman.
  3. Låt massan koka kraftigt utan lock i 15 minuter. Tillsätt vaniljsocker och rosenvatten.
  4. Skala pistagenötterna och skölj av saltet. Dela dem i halvor och rör ner dem i marmeladen. Ös upp den heta marmeladen i rena varma burkar. Sätt på lock och ställ svalt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lindepi 25 september 2014

    Var finns morötterna?

  • lindepi 25 september 2014

    Blev fel. Var är apelsinerna?

  • Elliot47 2 oktober 2014

    Vill ha receptet men då gärna med apelsinerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.