Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och pepparkakscheesecake

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mycket god cheesecake, den godaste jag har ätit om jag ska vara ärlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ner i smöret. Bre ut det i en form med löstagbara sidor, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter.
  2. Rör ihop ägg och socker och vänd ner ost, apelsinskal och juice. Bred ut detta i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 º. Ta ut och låt kallna.
  3. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Detta brer du ut över kakan. Stå kallt i någon timme. Garnera med apelsinstrimlor och pepparkakssmulor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • cami01 5 januari 2010

    Toppengod och enkel cheesecake! Vi hade denna under julen och det blev inte en enda smula kvar. Jag garnerade med tunna skivor av apelsin istället för bara apelsinskal. Tack för receptet, en klar femma!

  • marie_k 5 januari 2010

    Tackar tackar :)

  • surlimpan 28 februari 2010

    Tyvärr tyckte vi att den blev torr, annars favvosmaker.

  • bjuranna 1 januari 2012

    Jag tyckte också att det blev lite torr, men dagen efter var den kanongod!! Riktigt saftig och len på tungan! Jag garnerade med syltat apelsinskal.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.