Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och saffranskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt till vinterbuffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret till kakan och låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten o en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca: 24 cm i diameter.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca: 40 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.