Smakerna apelsin och saffran gör den här sockerkakan gudomligt god!
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform eller en springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten. Mjöla formen med lite mandelmjöl.
- Vispa ägg och socker pösigt. Stöt saffran och socker i en mortel. Smält smöret tillsammans med saffransblandningen och blanda med mjölken. Sikta ner alla torra ingredienser. Blanda ner vätskan med de torra ingredienserna samt rivet apelsinskal i äggsmeten. Vispa samman till en slät smet.
- Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugnens mitt i 45-50 minuter, känn med en sticka att kakan är klar. Ta ut kakan och stjälp upp den. Låt svalna under formen.
- Garnera med siktat florsocker och skivad apelsin vid serveringen.
Publicerat den
16 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar