Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och valnötschippers

(1 kommentar)  
  • Serverar: 36-40 portioner
Skriv ut

Choklad, valnötter, apelsin och havreflingor. Blir alla gånger barnens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 grader.
  2. Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en liten skål; rör om så att det blandas.
  3. Vispa smör och socker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills den är lätt och luftig och skrapa skålens sida en gång. Vispa i ägg och apelsinskal och skrapa skålens sidor en gång. Lägg i mjölblandningen. Vispa på låg hastighet och skrapa skålens sidor en gång.
  4. Rör i havregrynen med en kakslev. Rör i den hackade chokladen och valnötterna.
  5. Placera teskedsstora bollar deg med mellanrum på 5 cm på bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Grädda i 10 till 12 minuter eller tills de är guldbruna. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med en stekspade till gallret; låt dem svalna helt.
  7. Förvara dem tätt intäckta i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
  8. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pyrospice 25 november 2010

    Ett underbart recept. Jag fick dock göra några ändringar. Tog bort 50gram havregryn, 40gram choklad (ett gott råd, finhacka annars är det svårt att göra bollar) och 10gram valnötter. Det hade missats att skriva in mängden ägg i ingrediens listan men jag tog 1ägg och det blev hur bra som helst. Jag fick ut 40 matskedsstora ej teskedsstora bollar. Receptet får en 4a av mig på grund av den helt underbara smaken :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.