Choklad, valnötter, apelsin och havreflingor. Blir alla gånger barnens favorit.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 190 grader.
- Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en liten skål; rör om så att det blandas.
- Vispa smör och socker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills den är lätt och luftig och skrapa skålens sida en gång. Vispa i ägg och apelsinskal och skrapa skålens sidor en gång. Lägg i mjölblandningen. Vispa på låg hastighet och skrapa skålens sidor en gång.
- Rör i havregrynen med en kakslev. Rör i den hackade chokladen och valnötterna.
- Placera teskedsstora bollar deg med mellanrum på 5 cm på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Grädda i 10 till 12 minuter eller tills de är guldbruna. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med en stekspade till gallret; låt dem svalna helt.
- Förvara dem tätt intäckta i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
- Ät och njut.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett underbart recept. Jag fick dock göra några ändringar. Tog bort 50gram havregryn, 40gram choklad (ett gott råd, finhacka annars är det svårt att göra bollar) och 10gram valnötter. Det hade missats att skriva in mängden ägg i ingrediens listan men jag tog 1ägg och det blev hur bra som helst. Jag fick ut 40 matskedsstora ej teskedsstora bollar. Receptet får en 4a av mig på grund av den helt underbara smaken :)
Något är fel med receptet.Läste föregående kommentar när jag inte hittade ägg i receptet.Tog 1 ägg men det räckte inte. Kakorna flyter inte alls ut så tänk på att platta till dom innan du sätter dom i ugnen annars har du små bollar istället för kakor. Smaken är väldigt god