Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och Whiskytorsk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härligt och smakfullt fiskrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filea torsken eller köp en färdigfilead. Ta bort fiskbenen. Skär filéerna i tunna skivor och placera dem på varandra i fyra små plåtformar (med en diameter på 8 cm). Krydda fisken med grovmalen peppar, fleur de sel-salt (anm. jag tog flingsalt från Krusmyntagården på Gotland) och en nypa paprikakrydda. Ställ sedan in formarna i kylskåpet.
  2. Till såsen: Gör en socker- och vinägersås av två msk socker och fyra msk hallonvinäger eller vinvinäger. Låt det smälta ihop på låg värme. Dra kastrullen åt sidan och häll i saften från fyra apelsiner och två limefrukter. Låt såsen koka ihop på låg värme i 10–15 minuter. Dra bort kastrullen från plattan och häll i en halv kopp whisky. Låt sedan såsen koka ihop tills den blivit sirapsaktig.
  3. Stek körsbärstomaterna i en kastrull på låg värme ihop med en sked honung och en nypa kanel. Stek den strimlade torsken i plåtformarna med lite olivolja i ugnen på 140ºC i 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.