Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin på apelsin med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättsam liten dessert utan svåra krusiduller.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda socker, vatten, rivet apelsinskal och stjärnanis i en tjockbottnad kastrull. Låt koka utan lock till ca 1 1/4 dl återstår. Det ska ha en sirapsliknande konsistens. Ställ att kallna. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ur hinnfria klyftor. Fördela dem på assietter. Lägg på en kula sorbet och ringla över apelsinsirapen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.