Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbitar med vit choklad

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En god och enkel glasyrkaka. Garnera gärna med lite strössel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet av en apelsin och pressa saften ur båda så det blir 1 ½ dl saft. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, skal, saft, och mjölet väl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm med smort bakpapper i botten.
  3. Grädda i 175º ca 15-20 minuter.
  4. Strö på riven choklad på den heta kakan och bred ut i ett jämnt lager. Garnera gärna med lite strössel.
  5. Skär kakan försiktigt i rutor när den är varm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kanelgumman 6 augusti 2009

    Detta receptet ska jag testa ikväll. Sambon jobbar sin sista dag imorgon (han ska byta jobb) så han får bjuda på denna imorgon. :)

  • monicadanell 23 september 2009

    Hej vännen nu har jag testat din goda kakan apelsin med vit choklad bjöd mina arbetskompisar dom sa jätte goda det tycker jag åxå vad får du alla goda recept ifrån men så här goda är dom full pott 5 kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.