Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbrässerad brysselkål med feta och pinjenötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott tillbehör på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala av de yttersta skalen på brysselkålen. Skala och skär schalottenlökarna i ringar.
  2. Hetta upp en vid kastrull med smör och rapsolja. Fräs löken mjuk och låt sedan kålen fräsa med i ett par minuter. Slå på apelsinsaft samt vatten och låt koka till vätskan kokat bort och kålen känns mjuk. Tillsätt eventuellt mer vätska om det behövs. Det gör inget om kålen får lite färg på slutet, så höj gärna värmen den sista stunden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna tills de fått fin färg.
  4. Lägg upp den bräserade brysselkålen på ett fat och smula fetaost över. Avsluta med pinjenötter och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.