Härliga bullar med apelsin och kokos.
Instruktioner
- Ugn: 250º
Skär smöret i skivor eller klicka ner det i köksmaskinens skål eller i en degbunke.
Mät upp 14 dl av mjölet, spara 1 dl till utbakningen.
- Häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumma mjölken. Arbeta kraftigt ca minuter till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
- Rör samman smör, kakfyllning, vaniljsocker och ströbröd till fyllningen. Bred hälften över degen. Strö över 1/2 dl kokosflingor.
- Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt eller i pappersformar. Gör likadant med den andra delen av degen. Låt bullarna jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
- Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen, ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Ströbröd i fyllningen gör att den inte flyter ut.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar