Till jul kan man i affärerna hittar pepparkakaor med apelsinsmak eller cedro. Här är ett enkelt cheesecakerecept med apelsin och pepparkakor.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Krossa pepparkakorna i en matberade och tillsätt flytande margarin. Kör till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 22-22 cm i diameter. Grädda bottnen i ca 10 min och låt den stå och svalna medan du gör fyllningen.
- Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt efter vart ägg.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker.Vispa till en smidig och klimpfri smet.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp apelsinjuicen och smält gelatinbladen i juicen. Rör om med en visp så att gelatinbladen inte blir gelatinklumpar. Antalet gelatinblad beror på mängden juice i receptet (3 blad till 2 dl juice).
- Häll i en fin stråle under vispning i juiceblandningen i ostsmeten. Fyll formen med ostsmeten och låt stå i kylen över natten.
- Om man vill kan man ringla smält choklad över cheesecaken eller dekorera med chokladströssel för att göra den ännu mer festlig.
Publicerat den
15 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar