Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsincheesecake på pepparkaksbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Till jul kan man i affärerna hittar pepparkakaor med apelsinsmak eller cedro. Här är ett enkelt cheesecakerecept med apelsin och pepparkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa pepparkakorna i en matberade och tillsätt flytande margarin. Kör till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 22-22 cm i diameter. Grädda bottnen i ca 10 min och låt den stå och svalna medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt efter vart ägg.
  3. Tillsätt kesella och vaniljsocker.Vispa till en smidig och klimpfri smet.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp apelsinjuicen och smält gelatinbladen i juicen. Rör om med en visp så att gelatinbladen inte blir gelatinklumpar. Antalet gelatinblad beror på mängden juice i receptet (3 blad till 2 dl juice).
  5. Häll i en fin stråle under vispning i juiceblandningen i ostsmeten. Fyll formen med ostsmeten och låt stå i kylen över natten.
  6. Om man vill kan man ringla smält choklad över cheesecaken eller dekorera med chokladströssel för att göra den ännu mer festlig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.