Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinchokladkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kladdkakor är ju aldrig fel.... :-)

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, gärna 21 cm i diameter. 3. Riv skalet från apelsinerna och pressa därefter saften ur en av dem. Blanda i en kastrull tillsammans med likören och låt sjuda på svag värme tills cirka 2 msk av vätskan återstår. 4. Smält smöret i en kastrull. Drag bort från värmen och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör därefter ner apelsinvätskan. Blanda väl. 5. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. 6. Vänd sist ner mjölet blandat med vaniljsocker och salt. 7. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Låt svalna och servera gärna med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.