Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsincupcakes från Mellanöstern

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smarriga cupcakes med blodapelsinkräm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader och placera 24 små pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  2. Blanda siktat mjöl, bakpulver, semolina (finmalet durumvetemjöl), mandel, kardemumma och socker i en skål. Vispa samman smör, äggvisp och mjölk i en skål för sig och häll sedan blandningen i de torra ingredienserna och blanda väl.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 10-12 min. Kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.
  4. Vispa samman äggulor, ägg, socker och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft och smör och vispa blandningen till en tjock kräm över låg värme. Häll den i en skål och låt den kallna i kylskåp. Bred den sedan över kakorna och dekorera med pistaschmandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.