Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfisk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Denna rätt blev barnens favorit. Jag brukar göra dubbel sats av såsen för den blir så god att hälla över salladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i 3 ½ cm breda bitar (jag brukar göra från ett halvfruset fiskblock)
  2. Koka upp fiskbuljongtärningen, vatten, persilja och apelsinjuicen. Pudra i lite vitpeppar och låt puttra en liten stund. Rör ner crème fraiche och låt sedan fisken sjuda färdigt i såsen ca 5-6 minuter om den var helt tinad.
  3. Servera med ris och en sallad bestående av isbergssallad, gurka och tomat.
  4. Jag tycker att denna rätt blir tillräckligt salt av fiskbuljongtärningen men smaka gärna av innan ni lägger i fisken om ni vill ha såsen saltare.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Buspippi 23 januari 2012

    Det här var gott fick godkänt av min kräsna fröken. ;) Kommer absolut lagas här hemma igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.